Go Back
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 800 g fransyska
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 50 cl porter
  • 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk konc kalvfond
  • 5 st enbär
  • 8 st svartpepparkorn
  • 150 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt och peppar

Mos med palsternacka

  • 800 g mjölig potatis
  • 400 g palsternackor
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • 200 g broccolini bella verde

Instruktioner
 

Köttet

  • Putsa köttet och skär i bitar, 3x3 cm. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och dela morötterna i grova bitar.
  • Koka upp porter, saft, soja, fond, enbär och peppar. Lägg i all lök och morötter, koka upp. Lägg i lite kött i taget så att kokningen inte avstannar.
  • Låt köttet småkoka under lock i 1 timme. Stek kantarellerna i smör och lägg dem i grytan. Vispa samman grädde med mjöl och red av grytan. Koka i 5 minuter, salta och peppra.

Mos

  • Skala och dela potatis och palsternacka i bitar. Koka mjuka. Häll av vattnet och mosa. Vispa i mjölk och smör. Salta och peppra. Servera moset till grytan tillsammans med sparrisbroccoli.
  • Det går att servera kokt potatis till eller bara potatismos om inte tycker om palsternacka.