Go Back
Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 1 timme 20 minuter
Måltid Bröd
Portioner 16 st
Kalorier 235 kcal

Ingredienser
  

  • 1,5 dl Havregryn
  • 5 dl Mjölk
  • 100 g Smör
  • 0,5 dl Strösocker
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 pkt Jäst
  • 12 dl Vetemjöl Samt extra till utbakning

Instruktioner
 

  • Koka havregryn i 2,5dl mjölk till en lös gröt.
  • Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner socker och salt.
  • Smula jästen i matberedaren/bakmaskinen.
  • Tillsätt 2,5dl knappt ljummen mjölk och rör om tills jästen löst sig.
  • Blanda i gröten och arbeta in mjölet.
  • Knåda ihop, mjöla och låt jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  • Kavla ut till en platta ca 1cm tjock. Ta ut runda kakor, cirka 9cm i diameter.
  • Nagga och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs under bakduk i 10 minuter.
  • Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 7-8 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.