Ta en muffinsplåt med små formar och penslaformen med smält smör.
Skala och skiva potatisen i tunna skivor, gärnai en matberedare.
Lägg alla hela skivor i en skål. Blanda med olja, salt, paprika och peppar.
Lägg ut skivorna i ca 30 cm lång rad lite omlottoch rulla ihop dem till en ros. Ställ rosen i formarna.
Sätt in i ugn i 225°, ca 30 minuter tills de har fått fin färg.
Ställ in tomaterna mot slutet i ca 15 minuter.
Blanda bea och tryffelolja. Blanda alla ingredienserna till den bruna såsen i en kastrull. Vispa och värm under omrörning tills den har tjocknat. Sjud ca 5 minuter.
Skiva köttet och stek i smör, några minuter per sida, tills fin färg och en innertemperatur på 60° för rosa kött. Salta och peppra.
Tag upp filen och häll lite vatten i stekpannan. Ta tillvara på skyn och häll den i såsen. Blanda och värm såsen.
Ta potatisrosorna ur formarna och servera dem till köttet med de två såserna, tomaterna och kokta gröna bönor.