Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Havrekakor som är enkla, goda och snabba.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid
Fika
Portioner
32
st
Kalorier
86
kcal
Ingredienser
200
g
Smör
1,5
dl
Socker
3,5
dl
Havregryn
2,75
dl
Vetemjöl
1,5
tsk
Bakpulver
2
tsk
Malen kanel eller krossad kardemumma
Som variation. Går bra utan.
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret och låt det bli mjukt.
Rör i socker.
Blanda i havregryn, bakpulver och vetemjöl till en jämn deg.
Forma små bollar av ca en msk deg vardera och platta ut dem lite med en gaffel.
Placera havrekakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Räkna att du får ut ca 32 stycken kakor.
Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills havrekakorna fått fin ljust brun färg.
Ta ut havrekakorna och låt dem svalna innan servering. Förvara i lufttät burk eller frys in.