
Havrekakor som är enkla, goda och snabba.
Ingredienser
- 200 g Smör
- 1,5 dl Socker
- 3,5 dl Havregryn
- 2,75 dl Vetemjöl
- 1,5 tsk Bakpulver
- 2 tsk Malen kanel eller krossad kardemumma Som variation. Går bra utan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram smöret och låt det bli mjukt.
- Rör i socker.
- Blanda i havregryn, bakpulver och vetemjöl till en jämn deg.
- Forma små bollar av ca en msk deg vardera och platta ut dem lite med en gaffel.
- Placera havrekakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Räkna att du får ut ca 32 stycken kakor.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills havrekakorna fått fin ljust brun färg.
- Ta ut havrekakorna och låt dem svalna innan servering. Förvara i lufttät burk eller frys in.
